انواع میلگرد به لحاظ استاندارد فیزیکی

براساس آیین‌نامه‌های نظام مهندسی ساختمان، میلگردها دارای استانداردهای فیزیکی با توجه به آج میلگرد می‌باشند. انواع میلگرد به لحاظ استاندارد فیزیکی شامل میلگردهای با شماره 240(A1)، میلگرد 340(A2)، میلگرد 400(A3) و میلگرد 500 (A5) می‌باشند. میلگرد A1 اصلا آجی نداشته و معمولا دارای سطح صاف و بدون برآمدگی می‌باشد که به آن میلگرد ساده نیز گفته می‌شود. میلگردهای A2 دارای دو نوع آج یعنی آج دوکی شکل و آج یکنواخت می‌باشند که در این نوع میلگردها آج به شکل مارپیچ به دور میلگرد پیچیده شده است. اما میلگردهای A3 دارای آج‌های دوکی و یکنواختی هستند که آج به شکل جناغی به دور میلگرد پیچیده شده است. میلگردهای A4 از میلگردهای با مقاومت بالا میباشند که دارای آج‌های دوکی شکل و مرکب هستند. آج‌های دوکی شکل میلگرد A4 در عرض آن به شکل دوکی پیچیده شده و در طول آن این آج‌ها به صورت طولی و به اصطلاح چهار نیم پیچ می‌باشند. قیمت میلگرد آجدار با نوع بدون آج آن متفاوت است و با توجه به نوع آجی که میلگرد آجدار دارد، قیمت‌های آن کمتر یا بیشتر خواهد بود.

میلگردهای فایبرگلاس و میلگرد استیل

ز سری دیگر میلگردهای موجود می توان به میلگردهای فایبرگلاس و ضد زنگ تقویتی اشاره کرد. میلگردهای فایبرگلاس که از فیبر مقاوم شده کامپوزیتی تشکیل شده است اجازه نمی‌دهد کوچکترین خوردگی در سازه‌ی مسلح شده ایجاد شود. این نوع میلگردها برای ساخت و سازهای کنار دریا که دور از جریان‌های مغناطیسی می‌باشند بسیار مقاوم و مناسب است. در کنار میلگردهای فایبرگلاس، میلگردهای فولادی ضد زنگ یا همان میلگرد استنلس استیل نیز از بهترین و با کیفیت‌ترین نوع میلگردهای موجود هستند که به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و فرسایش دارای قیمت بالایی بوده و از آنها می‌توان در هر مکانی مخصوصا سازه‌های در معرض رطوبت استفاده نمود.

راهنمای انتخاب و خرید میلگرد ساختمانی

میلگردهای پرکاربرد مورد استفاده در ساختمان به انواع میلگردهای اروپایی، گالوانیزه، کربن‌دار، اپوکسی و فایبرگلاس تقسیم‌بندی می‌شوند و قیمت خرید میلگرد ساختمانی با توجه به نوع میلگرد متفاوت است. همان طور که در بالا اشاره شد میلگردها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه به توضیحات هر یک پرداخته و در آخر به تفاوت‌های قیمتی آن‌ها جهت راهنمایی شما برای خرید میلگرد اشاره خواهیم کرد